“Servir a la Corona, integrar-se a la ciutat” – Seminari d’Estudis Doctorals

  • Pots llegir l'entrada en català

El próximo miércoles 1 de octubre participaré en el XIIIè Seminari d’Estudis Doctorals de la Institució Milà i Fontanals. La charla práctica, que llevará el título de Servir a la Corona, integrar-se a la ciutat. L’exemple de la família Morey a la Barcelona del segle XIV, vendrá seguida de un debate sobre el tema.

Os dejo a continuación el resumen del díptico de la sesión (que podéis encontrar aquí) por si a alguien le interesa el tema y le apetece sumarse a la actividad, que se realizará en el Aula Gran de Seminaris (1ª planta) de la Institució Milà i Fontanals (C/de les Egipcíaques, 15, Barcelona)

******

“Des de fa uns anys s’ha viscut una especial renovació dels estudis sobre història urbana, a tots nivells. Des de l’interès per l’organització simbòlica de l’espai urbà fins a la composició de les seves elits dirigents, han estat molts els temes que s’han revisitat des d’una nova òptica. Un d’ells és la relació entre dues esferes d’influència vistes moltes vegades com antagòniques: la Corona i la Ciutat.

En aquest sentit, els estudis prosopogràfics han permès afinar el paper del servei a la reialesa (ja fos al rei, la reina o els infants) com a mecanisme d’integració en els espais de poder urbà. Resseguirem, a través de l’estudi de dues generacions de la família Morey, un exemple de com el servei a la Corona vehiculà l’accés familiar als cercles de decisió de la ciutat.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *